Den globale krig om information

Hele verden er i krig netop nu, men denne gang bruger man ikke våben

– denne gang bruger man information.

Hele talen i tekstform

Hele verden er i krig netop nu, men denne gang bruger man ikke våben – denne gang bruger man information.

Der har aldrig været så meget splittelse i Danmark som der er lige nu. Faktisk er denne splittelse stor i hele verdenen. Er man for eller imod håndteringen af corona? Er man med Trump eller Biden? Skal man vaccineres eller ikke vaccineres?

Den gigantiske splittelse bunder ud i hvordan information bliver delt. Enten danner man holdninger ud fra hvad medierne fortæller eller også gør man ud fra hvad man ser på sociale medier. Debatten og samtalen bringer os ikke længere tættere på enighed, fordi vi alle lever i hver vores virkelighedsopfattelse.

Dette kan man bl.a. takke sociale medier for og deres indbyggede algoritmer. Algoritmerne er skabt til at vide mere om os selv end vi selv gør. Den tracker hvad du kan lide at se, hvor længe du bruger på at kigge på et opslag, hvad du gemmer og hvad der fanger dine øjne mest. Genialt hvis du spørger udviklerne – EKSTREMT farligt hvis du spørger mig.

For det gør at vi alle bliver lukket ind i vores egen kasse og danner vores egen virkelig ud fra hvad vi ser. Hvis du begynder at se videoer med folk der bager kager, så vil du blive fodret med mere omkring dette emne. Jo længere du går, jo mere vil du se.

Det er netop grundlaget for den splittelse vi ser i Danmark. Dem der forsvarer corona vs. sølvpapirshatte/konspirationsteoretikere (kært barn har mange navne).

For den almene borger vil Corona være stemplet som den farligste virus nogensinde. Imellem opslag vil nyheder dukke op om nye smittetal, nye restriktioner, nye mutationer, presset sundhedsvæsen, vacciner på vej og håb om en normal hverdag. 

Hvis der så pludselig er én der dukker op i et kommentarfelt og påstår at Corona ikke er farligt og landet bare skal åbne op – så ser de alle rødt. Forståeligt. For hvordan kan sådan en idiot ikke se alvoren i alt der foregår. Hvordan kan man være så dum og virkelighedsfjern at man kan skide på andre mennesker og kun gå op i sig selv? Og hvordan kan man samle sig 200 mennesker på Rådhuspladsen og demonstrere bare fordi man vil ud og gå på café og leve livet som man plejer – det er simpelthen så respektløst. Det som denne gruppe dog glemmer er at dette er deres egen virkelighedsopfattelse baseret på de informationer de har set.

Men hvad nu hvis man tilhører den anden gruppe som måske også var en del af de 1.500 mennesker der demonstrerede på Rådhuspladsen? (Ja, der var mellem 1.000-1.500 mennesker samlet – ikke 200).

For hvad kigger de på når de begynder at gå ned ad den sti der er imod alt der foregår? De vil selvfølgelig få serveret mere og mere inden for de emner de interesserer sig for. 

De vil bl.a. se opslag fra folk der har gennemgået statistikker for smitte og dødstal fra de seneste år, professionelle læger og forskere fra hele verdenen der er imod mange corona-tiltag, videoer med lange debatter med anerkendte læger der er imod vaccinen, privatpersoners egne historier med et korrupt system, se videoer med GIGANTISKE demonstrationer fra hele verdenen og generelt opleve en bevægelse af MANGE millioner mennesker verdenen over der har set igennem et skuespil og fundet tonsvis af beviser for at alt var planlagt.

Men denne information bliver fjernet og censureret – fri tale er begrænset på sociale medier. Hvis du nævner Corona, får du smækket et mærkat på hvor der er en opfordring til folk om at “besøge WHO eller Sundhedsstyrelsen for at få rigtig information” eller også får den et mærkat hvor der står at det er falske informationer tjekket af faktatjekkere. Pludselig handler det ikke om hvad der ER fakta – men hvad man BESLUTTER er fakta.

Så hvad gør man når man sidder og har set tonsvis af beviser og udtalelser fra hele verdenen, men intet af det slår igennem fordi det bliver fjernet, censureret og ikke bliver taget op i medierne? Man bruger sin stemme og prøver at råbe folk op om hvad der foregår.

MEN… Det er ikke så simpelt som det lyder.

“For hvis det passede så ville alle medierne skrive om det”, “Hvorfor kan jeg så ikke finde noget af det på Google?”, “Det står her at det er falsk information”, “Tror du virkelig selv på at verdenen kan være så ond? Det lyder som noget fra en film!”.

Her går det hele i stå. For dem der har set beviserne kan nu bevæge sig ind i opførslen som den første gruppe og kommentere i kommentarfeltet “Hvordan kan du være så dum og naiv!? Vågn dog op! Stop med at læs nyhederne og se hvad der foregår i verdenen!”.

Problemet er bare at det kan de ikke. For hvor skal de gå hen? Medierne? Nej. Google? Nej. Det svarer til at sige at Gud findes – du skal bare læse Biblen og finde ud af det selv. Hvis man ikke tror på Gud i første omgang, så vil man aldrig åbne en bibel. Så hvis man ikke tror på ét gram af det der kaldes konspirationsteori i dag, så vil man aldrig bruge ét sekund på at undersøge det.

Og det skaber vrede og frustration. For hvor mange beviser skal der til for at en konspirationsteori bliver til sandhed? Derfor går de på gaden for at demonstrere og råbe folk op – prøve at vække folk med en lille bid af den sandhed de har set. Der har foregået demonstrationer HVER eneste dag i flere måneder i København og resten af landet – mange er total uvidende om dette. For medierne skriver ikke om dem og dem der er vidne til det ser bare en flok tosser slå med potter og pander fordi de har for meget fritid og et for stort ego.

Sandheden er at begge parter kæmper for det samme – nemlig frihed fra restriktionernes fængsel.

Den ene gruppe råber op om at blive hjemme, formindske kontakten, gå med mundbind, blive testet og blive vaccineret så vi hurtigere kan komme tilbage til en normal hverdag i frihed.

Den anden gruppe råber op om at influenza-epidemien i 2018 dræbte flere mennesker end covid, at mundbind ikke virker, at Danmark har haft stabile dødstal og ingen overdødelighed hele 2020, at vaccinerne er blevet betinget godkendt og at ingen ved hvilke bivirkninger den kommer til at have, at regeringen har fjernet ansvar og krav på erstatning ved evt. alvorlige bivirkninger ved vaccinen, at vores sundhedsminister deltog i arrangement omhandlende en kommende virus-epidemi tilbage i Oktober 2019 få måneder før Covid ramte hele verdenen, at Mette stadig ikke har fortalt hvilke myndigheder der anbefalede at lukke landet ned i foråret sidste år, at Mette har begået lovbrud og stadig forsvarer det med at det er en fejl, at konsekvenserne der opstår af corona-håndteringen er langt værre end det vi prøver at beskytte os imod og at folk skal vågne op, så der kan sættes en stopper for dette cirkus og komme tilbage til en normal hverdag i frihed.

Men begge parter lever i hver sin virkelighedsopfattelse og kalder hinanden idioter. Det er på tide vi begynder at tage hinanden alvorligt og respektere vores ytringsfrihed i Danmark. Ingen er idioter – vi er blot alle dannet af vores egen virkelighedsopfattelse. Vi vil alle sammen det samme – men vi skal forstå hinandens virkelighedsopfattelse. Vi vil alle sammen det samme. Så Danmark – lad os tale sammen om det her.

Følg mig her

Del dette indlæg

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen