Samtalens Kraft

Jeg føler at samtalen er for undervurderet.

Jeg kan mærke at der burde blive delt flere ord med hinanden og flere historier. I en verden hvor vi bliver trukket længere og længere væk fra hinanden har samtalen aldrig været vigtigere.

Det at kunne snakke sammen om vigtige emner og om hinanden.

Det er blevet for nemt at sige
”Går det godt?”
”Jo tak, det går stille og roligt! Hvad med dig?”
”Joo, det går også stille og roligt her”

Alting går stille og roligt. Det har det altid gjort. Minut for minut – time for time – dag for dag. Alting er stille og roligt. Men hvordan har man det? Hvordan går det udover stille og roligt?

Det er vigtigt at vi husker at spørge ind til hinanden. Det er ligeså vigtigt at vi selv tager initiativ og siger at vi har brug for at snakke. Det er ikke egoistisk at fortælle hvordan man har det. Nogen kan føle at andre også har så meget at tænke på, så hvorfor skulle man give dem mere? Gør nu endelig det – hvis bare du husker at tage lidt af deres bagage også.

Der er intet stærkere end det at kunne snakke sammen og dele hvordan man rigtigt har det. Vær ærlig og bryd dine fordomme. Hvis du føler dig nedtrykt, ked af det, frustreret, stresset, forvirret eller andet, så ring til en af dine nærmeste eller tag på besøg hos dem. Spørg om i kan gå en tur og så del de følelser du har. Fortæl præcist hvordan du har det og vær ærlig. Jeg er sikker på at personen vil kunne genkende dine følelser og de har sikkert mærket dem selv før.

Husk selv at spørg ind til andre. Husk at spørg dem hvordan de har det, hvad de laver for tiden, hvad de er taknemmelige for for tiden. Spørg ind til deres historier og vær interesseret.

Det at kunne snakke sammen er det stærkeste vi har. Det kan gøre meget – løse en masse problemer, forebygge problemer, gøre os klogere, gøre os mere forstående, mere forelskede, mere elsket, mere trygge, mere nærværende, mere levende. Det er så befriende at åbne op og dele med hinanden. Det at kunne have dybe samtaler er alt.

Intet mere eller mindre – blot en reminder til at komme hinanden mere ved og dele livets mange kapitler.

Følg mig her

Del dette indlæg

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen